Sarisens chokladmuffins

Ugn: 175 C

Till ca. 12 styckna muffins

2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vanilinsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g smör/margarin
ca 12 favorit kolor, jag älskar att ta dumle eller risen. :)

Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser väl innan du tillsätter det i äggsocker-smeten.
Rör ihop de torra ingredienser och äggsocker-smeten, om du vispar med elvisp blir inte muffinsarna så luftiga som de skall bli.
Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4, tryck ner en kola i varje muffinsform. Dock inte för långt ner, då fastnar de på botten.
Grädda i ugnen i ca 10 min. De ska vara lite kladdiga.
Njuut. :)

Dessa muffins brukar jag inte kunna ha länge i skåpet.

Trackback
RSS 2.0